Share |

Luistelukoulu

Luistelukoulun kausi 2017-2018 starttaa sunnuntaina 10.9. klo 16-16.50.

Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat luistelukoululaiset!

Kevään luistelukouluajat:

Su 21.1. klo 16-16.50

Su 28.1. klo 16-16.50

Su 4.2. klo 16-16.50

Su 11.2. EI VUOROA (edustuksen peli)

18.2. alkaen luistelukoulu ja kiekkokoulu on samaan aikaan!

Su 18.2. klo 17-17.50

Su 25.2. klo 17-17.50

Su 4.3. klo 17-17.50

Su 11.3. klo 17-17.50

Su 18.3. klo 17-17.50

Su 25.3. klo 17-17.50


Tulevat Luistelukouluajat voit tarkistaa Jäähallin varauskalenterista.

Tervetuloa mukaan!

ILMOITTAUTUMINEN:

Ilmoittautumisen voi suorittaa joko tekstiviestillä tai sähköpostitse. Ilmoittautuessa tarvitaan lapsen nimi, syntymäaika, kotiosoite, huoltajan nimi ja sähköpostiosoite.

Hanna Kivelä puh. 050 4133019

sähköposti: kivela.hanna@gmail.com

KAUSIMAKSU:

Luistelukoulun kausimaksu on 25€ syksy ja 25€ kevät. 

Luistelukoululaisen kausimaksu sisältää seuramaksun sekä vakuutuksellisen lisenssin. 

Lisätietoja:
Hanna Kivelä puh. 050 4133019

sähköposti: kivela.hanna@gmail.com

Voitte maksaa lapsenne osallistumismaksun Hela-Kiekon tilille:

Hela-Kiekko
FI26 4744 1020 0172 58

Viite:  Luistelukoulu 2017-2018 / lapsen nimi

Tervetuloa opettelemaan luistelun alkeita!

P:S. Luethan alla olevat luistelukoulu ohjeet!


Ohjeita luistelukouluun:

Luistelukoulu on tarkoitettu luistelua opetteleville tytöille ja pojille. Luistelukoululaiselle opetetaan perusluistelu eteen- ja taaksepäin, jarrutukset, turvallinen kaatuminen, liukuja ja kaarreluistelua. Luistelukoulussa voi käydä opettelemassa luistelun alkeita ja luistelukoulusta voi siirtyä halutessaan kiekkokouluun tai tyttökiekkoon. Vanhemmat ovat tervetulleita mukaan jäälle tukemaan ja avustamaan omia lapsiaan sekä osallistumaan ohjaukseen.


HARJOITTELU

Jäähallilla tulee olla ajoissa, noin 15 min. ennen harjoitusten alkua. Vanhemmat ovat tervetulleita jäälle lasten kanssa. Etenkin luistelukoulun ensikertalaisille jäähallin jää näyttää valtavalta areenalta ja jää on uskomattoman liukas. On ikävää, jos mukava ja innolla odotettu harrastus menee pieleen säikähdyksen vuoksi.

PUKEUTUMINEN JA SUOJAT

Luistelu- ja kiekkokoululaisen luisteluasun on oltava joustava ja lämmin. Asu, jossa on helppo liikkua. Toppavaatteet eivät välttämättä sovellu luisteluasuksi, niissä lasten tulee helposti hallissa kuuma. Joustavin luisteluasu on kevyttoppapuku/verryttelypuku, jonka alle on hyvä pukea lämpimästi kerroksittain. Päähän kypärä, alle voi laittaa ohuen pipon ja käsissä on oltava käsineet. Lisäksi jonkunlaiset polvisuojat olisi hyvä olla (Jääkiekko-, lentopallo-, rullaluistelupolvisuojat tms.). Jäälle tuleville vanhemmille myös jalkaan luistimet ja kypärä! Näin kaikilla on jäällä turvallista olla ja nauttia luistelun iloista.

LUISTIMET
Luistelua opettelevan lapsen tärkein varuste on luistimet joten niihin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Esimerkiksi liian suuret, huonosti teroitetut tai huonosti kiristetyt luistimet voivat haitata lapsen oppimista jäällä huomattavasti. Oikean kokoinen ja riittävän (ja miellyttävän) tiukalle kiristetty luistin tottelee ohjausta hyvin. Oikean kokoisessa luistimessa on kasvunvaraa korkeintaan yksi numero. Luistin tulee kiristää tasaisesti, 3 ylintä lenkkiä tärkeitä.

SUKAT
Halliolosuhteissa jalkaan riittää yksi puuvillainen urheilusukka. Ulko-olosuhteissa sen lisäksi yksi ohut villasukka.

LUISTINTEN TEROITUS
Luistimen terän terävyyden lisäksi on hyvä ottaa huomioon terässä olevan suoran osuuden pituus. Suora osuus terässä helpottaa tasapainon ylläpitämisessä. Liian lyhyt suora osuus tekee luistelusta "rauhatonta" ja liian pitkä taas tekee luistimista vaikeasti ohjattavat. Terässä olevan suoran osuuden pituus lusitelukoululaisella on noin 5 cm. Tätä kutsutaan terän muotoiluksi. Teroituksia tekevillä urheiluliikkeillä on laitteet myös muotoilun tekemiseen.